Naturen genom min kameralins

Senaste inläggen

Av Gunnel Sörensen - 11 juli 2010 22:36

Denna underbara julikväll kan man ju inte sitta inne, bestämde mej för en promenad, klockan var ju bara barnet,  kvällsljuset lockade med sina varma röda toner som övergick i blåviolett österut.

Tranorna ropade till några gånger för att sedan tystna, de slog sej till ro för natten. Promenaden blev inte så lång men ack så ljuvlig, det började regna igen, ett skönt varmt sommarregn, ett sådant man drömmer om på vintern när snön yr runt knuten.

Vände hemåt efter att ha fångat aftonklockorna på bild, låg där på vägen med huvudet tryckt mot stenarna o försökte få med det sista ljuset, ökade iso:t till 400 o hoppades det skulle räcka.

 Kände det varma regnet på kinden o tyckte att jag nog var en av världens lyckligaste mäniskor, traskade hem med en skön känsla av att få vara en del av detta fantastiska .   


ANNONS
Av Gunnel Sörensen - 6 juli 2010 21:54

Det är roligt, i alla fall när man är klar med det.

Vi har gått o dragit ett tag på det, men nu skulle det bli gjort, Ut med dom gamla o in med de nya. Fyra dagar och nio nya fönster, kändes som något slags rekord, i alla fall för oss.

Det som tog tid var att riva allt, ja rättare sagt maken rev o jag körde undan, gick faktiskt väldigt bra, Arge snickaren skulle varit stolt över oss.

Spännande är att se det där gamla som kommer fram när man river, här mellan stockarna har man tätat med ett tygstycke, o det sätter genast i gång fantasin...Hur såg det ut här när man byggde, vika mäniskor hjälpte till osv.

 Så noggrant man huggit till stockarna o tätat med vass o lerblandning.

  

Undrar vad nästa generation kommer tycka om vår renovering..

  


Tja nu kom vi till nästa fas, att sätta in de nya, gick faktiskt riktigt bra. Maken hade läst hur man kunde sätta franskbult på nedre kanten, mäta in o få det rätt, sedan plaserade man fönstren där på.  Lätt att justera genom att skruva upp eller ner.


Det som var jobbigt var väl tyngden, tyckte de vägde bly, men när de väl satt där kändes de solida.

  

Knackles var oxå med, tyckte det var spännande med öppna fönster överallt. Kanske var han lite nära isoleringen för det kliar....


Nu ska vi vila i många dagar för det här var jobbigare än vi trodde. Känns i hela kroppen.

Ha det nu så gött i sommarkvällen  

ANNONS
Av Gunnel Sörensen - 30 juni 2010 13:29

Katter katter katter katter o en igelkott...


Tog mej en promenad ner till Far, skulle fixa lite sommargardiner o städa av lite.

Nu är det så att hos Far tycks katterna trivas, han har två egna, fast en av dom kom dit bara så där, tröttnade väl på att bo med de andra katterna, det visade sej att han hörde till ett ställe som hade måååånga katter, visserligen sköttes dom väl.

Alla kastrerades o fick sina vaccsinationer.

Men alla katter gillar inte att leva i kollektiv, så han,Sigge, flyttade till Far med ägarens goda minne.

Sigge, är en mörkbrun katt med lite vita tecken, snäll o foglig, sedan är det My, hon är nog väldigt snäll, men uppfödd på flaska som hon är tar hon sej friheter o kan vara mycket morsk.

Men far älskar dom lika mycket bägge två.


Detta är katterna som bott hos honom länge. Nu har det dykt upp några nya hyresgäster, den ene har vi sett säkert ett år, vi trodde han bodde i närhetern o körde i väg den, men skam den som ger sej tycktes han mena, för kom tillbaka gjorde han.

Helt plötsligt var han jättekompis med Sigge (han tänkte väl att det var en bra väg att gå), sedan började han stryka sej mot benen på oss som kom dit o ville gärna bli klappad. Då kände vi hur tovig han var, min syster o jag beslöt oss för att uppsöka vetrinären, både för att få bort tovorna o se om det var en hon eller hankatt o om den var märkt men chip.

Vetrinären tyckte det var en vacker katt, så hon var med o sponsrade kisses makeover.

  

Nu är han lite naken-katt på sina ställen men det växer ju ut.

Det var den ene det, så har det kommit en till som ser lite ut som en flodhäst i ansiktet, han har en bred vit plös, men söt är han oxå, vilka katter är inte det.

Så fyra katter samsas nu på gården o det verkar gå bra.

Så till dagens ärende, när jag kom fram såg jag att Far hade ställt ut mat till katterna, men inte var det dom som stod o åt, de satt en bit ifrån o såg måta snopna ut, för där stod en igelkott o åt för glatta livet, katterna körde han bort.

När han skulle gå därifrån kunde jag titta närmare på den o jag tror den är blind, han har varit runt huset ett tag så den hittar väl där o luktsinnet verkar det inte vara något fel på.

Så nu är det fyra katter o en blind igelkott.

Ja sa till Far att han måste vara väldigt populät bland fyrfotingarna, undrar vad som kommer härnäst.

På vägen hem plockade jag lite blommor, tror aldrig jag sett en sådan prakt i dikeskanterna som i år. Prästkragarna är stora o vackra o det finns verkligen mycket av dom, sedan fanns där:rödklöver, johannesört, blåklockor, blåklint kärringtand, gökört, röllika, vallmo, hundkex, vädd, fibblor o mycket mycket mer.

Kanske beror det på att vi bor mitt i en eko-odling, har massa insekter o fjärilar oxå som inte funnits förut.

Nu ska jag ta en kopp kaffe på verandan.

Ha det Gött 

  

Av Gunnel Sörensen - 28 juni 2010 11:42

Midsommar är över, nu kommer den härliga högsommaren, lite regn o mycket sol precis som det ska vara, jag tror det kommer bli perfekt.


Hoppas ni haft det fint där ute i landet, här mitt på gärdet är det som vanligt lite blåsigt, men en fördel med det är att myggen blåser bort.


Har funderat på hur jag ska utforma min blogg, det blir nog lite text o mycket bild tror jag, är inte så duktig på att skriva.


Här kommer min första bild, var ute i går kväll, det var helt sagoligt vackert.

Ljuset är ju något av det viktigaste när man fotograferar o i går var det så perfekt.

Satt nog i en väldigt konstig ställning ganska länge för att resa sej var inte lätt, eller är det åldern, nåja man glömmer allt när kameran är igång, då kan man sitta mitt i en myrstack utan att reagera. Ja kanske sedan när man fotat färdigt, då kan det kännas.

Ha det nu så gott   

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se