Naturen genom min kameralins

Direktlänk till inlägg 15 november 2011

Sista kvällen på Samos

Av Gunnel Sörensen - 15 november 2011 17:03

Kokkari Samos 2011Klicka på bilderna för att se dom större

Ja nu har 14 dagar redan gått, tycker vi precis kom hit. Men så underbart vi haft det.Nu undrar man ju bara vem som ska sitta i den här stolen i skuggan under vår  lilla pinje och njuta av utsikten. Jag önskar att de får det lika skönt som vi haft det.


  


Där på stranden under trädet hade vi vår plats, så perfekt.

Men vi har en kväll kvar och vi bestämmer oss för att äta på Posidon som vi tyckte serverade fantastisk mat. Vad vi inte visste var att det var grekisk afton den kvällen. men de fixade snabb ett bord åt oss oxå. Så vi fick lite underhållning till maten denna sista kväll, riktigt roligt.

       

Här var det fart och fläng av duktiga dansare.

 

Värdinnan och hennes familj, hon var även konstnär och målade vackra tavlor. Det blev en fin avslutning på vistelsen i Kokkari.


  

  

Lite vemodigt kändes det allt.


 När vi gick hem tog jag denna bild över staden, den är inte så jättebra för jag hade inget stativ men jag tycker om den ändå.

 

Visst ser det mysigt ut med alla ljus.

   

Nästa morgon när vi gick ut på balkongen möttes vi av denna syn, MOLN, ja något litet som hölls över Turkiet hade vi väl sett men inte en sådan här anhopning. Ja det var väl så att vår herre tyckte det behövde komma lite regn nu när vi ändå skulle åka hem   


     

Eftersom vi inte skulle åka på någon timme satte vi oss på terassen, här kunde vi se fiskaren, han var ute varje dag och fångade bläckfisk i viken,

 

 Han simmade omkring med sitt spjut och så fick han syn på något och tryckte ner det i botten. Ibland blev det napp, sedan blev den stackars bläckfisken bankad mot en sten för att sedan tillredas till kvällens fästmåltider, bankadet hade något med tillagningen att göra så jag antar att det ska vara så.

   

Ja nu var det dags att bryta upp, våra väskor kördes ner till bussen medans vi fick ta en liten promenad, lekfulla katter och bräckliga tak kantade vår väg, och visst kändes det lite tungt.


   


Vi fick vänta en stund på bussen, men det gjorde ingenting, vädret var härligt och omgivningarna fina, detta lilla hus stod på andra sidan gatan, blev fascinerad av det vackra teglet som bildade ett fint mönster.

Nu kom bussen, det blev ett väldans palaver för det var många som väntade, trångt var det oxå på gatan så trafiken blev stillastående. efter ett tag visade det sej att bara vi från Sunrise Beach skulle med bussen, så det blev att lasta ur en massa väskor igen, gissa om bussföraren var sur, speciellt som det började tutas lite här och där.

Nåväl väskorna och de felpågångna passagerarna var avvisade och färden började trodde vi, men efter tio meter stannar bussen, han vevar ner sin ruta och sticker ut armen sedan hör vi bara   en massa ord på grekiska, det visade sej att han retat upp sej på en dam som tutat, ja även hon var riktigt ilsken   och hötte så gott hon kunde från sin lite lägre position, ja där fick vi en lektion i trafikvett.

Till en börja märkte man på körsättet att han var arg men så småningon lugnade väl även han ner sen och vi kom fram till flygplatsen i god tid.

Det började torna upp sej riktigt mörka moln och vi så regnet komma närmare, det kände ju riktigt bra att åka hem nu...


 

Ja nu var vi hemma på Landvetter, det tråkiga nu var att vi skulle åt var sitt håll, men så roligt vi haft.

Hoppas vi kan göra om det snart igen.

Ha det nu så gött så ses vi snart igen!!         

 
ANNONS
 
skogsfrua på dal

skogsfrua på dal

1 januari 2012 18:23

Är du fortfarande kvar i solstolen på Samos?;-)

Hoppas verkligen att allt är bra med er och önskar Gott nytt år!

http://barasaras.bloggplatsen.se

Gunnel Sörensen

1 februari 2012 07:50

Ja det kan tyckas så, men vi har allt fått bege oss hem :) men nu ska jag försöka vara lite mer "frekventil" med min blogg, hoppas allt är bra med er.
Kram kram

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Gunnel Sörensen - 15 september 2013 14:33

Altanbygget Det hela började i våras, vi hade bestämt oss för att bygga en altan, den skulle vätta mot nordväst och solnedgången, så roligt det skulle bli. Men först måste vi fixa till överdelen på gaveln, dit vi räknade med att få svårt att nå se...

Av Gunnel Sörensen - 21 juli 2012 09:43

Ja, den här sommaren lär man komma ihåg som en av de regnigaste på väldigt längen. Men vi ska inte klaga, det finns de som har det värre, tänker på Småland och alla översvämningar. Nåväl, när vi åkte hem från Öland häromveckan dokumenter...

Av Gunnel Sörensen - 3 april 2012 19:37

    Ja nu har vi besökt Hornborgarsjön för första gången i år, Far och jag var där i  dag, kallt var det men tranorna var många tror de räknade till 26500 (nytt rekord) i går kväll.         Klicka på bilden för att se den större   H...

Av Gunnel Sörensen - 28 mars 2012 19:43

  Underbar värme och sol har fått blåsipporna att titta upp tidigt här i år.   Även Krokusen har visat sig i sin vårdräkt.     Med ett klick blir bilden stor !   Dom var så fina att jag inte kunde sluta att fotografera, men maten...

Av Gunnel Sörensen - 28 februari 2012 18:19

Var på Öland och gälsade på, passade på att öva på porträttfotografering!                                       Ja så blev dom !   Ha en skön senvinterdag          ...

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se