Naturen genom min kameralins

Direktlänk till inlägg 3 oktober 2011

Samos Kokkari del 2

Av Gunnel Sörensen - 3 oktober 2011 13:31

Så gryr ännu en underbar morgon på Samos.

 

    

Inte ett moln så långt ögat når.

 

  


            

 

Vi bestämmer oss för att överge det underbara vattnet för en dag o bege oss in till Samos stad o Vathi.

Det visade sej vara lättare sagt än gjort, taxi strejkade, vi pratade med hotellvärden och han sa att bussarna gick en gång i halvtimman. Vi begav oss ner till Main street för att invänta bussen, vi var där vid 10:snåret, nu var det ju bara så att bussen inte skulle gå förrän kl 13.00 tidigast. Såååå typiskt.

Det blev att tänka om lite, vi gick o satte oss på ett kafè, åt en god bakelse sedan blev det lite butiker för att få tiden att gå.

Här på Main Street finns en alldeles underbar liten affär som säljer träsniderier, träet är oliv så klart, många vackra ting fanns att beskåda här.

 

  

 

Här sitter även lokalbefolkningen och myser i skuggan, kan tänka de sitter och tittar på alla tokiga turister.

 

        


Så kom då bussen äntligen, o vi begav oss iväg. När vi kom fram hade precis skolan slutat så det var väldig rusch o liv. Vi flydde till museet, det var skönt o svalt o mycket intressant att se. 


Efter besöket blev det glass, vi hittade en park med stora träd som skuggade skönt.


 

  Nu ska det verkligen bli skönt att komma till lugna Kokkari igen, det blir att duscha och byta om inför middagen i kväll.

 

      


Det är en bit att gå om man inte tar sjövägen som jag skrev om i förra delen, men det är fina trappor som kantas av de typiska vitmålade husen med blå dörrar.


       

  Majsan är törstig tror jag, liten kisse i skuggan under stolen och äntligen mat.

 

    

 

En god drink efter maten och lite efterrätt ät inte fel.

 

 

   Nästa morgon bär det av till stranden igen.

 

 


Kite-surfing ser kul ut och vilka farter dom får upp, här ser vi även en båt på den Turkiska sidan av sundet. Man måste förstora för att se, har använt mitt längsta objektiv här, man kan faktiskt se en by eller stad långt där borta.

 

 

Vi går upp och äter lite lunch på tavernan vid stranden, min favorit här var omeletten med grönsaker, mmmm...       

  Kvällen kommer och det är dags för mat igen.

Det fanns ju som sagt många bra matställen, en som var väldigt bra var tavernan vid den lilla bron.  

Man ser några av borden här men dom flesta är bakom mej, det ser ut som värsta turistfällan men mörare och godare kött får man leta efter.

 

   

 

Det finns många vackra ting att se här, det behöver inte vara så märkvärdigt, det här kruset hade någon glömt i en nisch till ett källarfönster, kisse ser ut som en riktig panter där han ger sej iväg på jakt efter mat.

 

 

 Undrar om det blåser mycket här !!!

 

 

 

      Ja avslutar med en kvällsbild öve Kokkari, den är tagen med lång slutartid för att få vattnet mjukt.

Nästa gång ska jag skriva lite om vår härliga biltur runt Samos.

Ha det så Gött


 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Gunnel Sörensen - 15 september 2013 14:33

Altanbygget Det hela började i våras, vi hade bestämt oss för att bygga en altan, den skulle vätta mot nordväst och solnedgången, så roligt det skulle bli. Men först måste vi fixa till överdelen på gaveln, dit vi räknade med att få svårt att nå se...

Av Gunnel Sörensen - 21 juli 2012 09:43

Ja, den här sommaren lär man komma ihåg som en av de regnigaste på väldigt längen. Men vi ska inte klaga, det finns de som har det värre, tänker på Småland och alla översvämningar. Nåväl, när vi åkte hem från Öland häromveckan dokumenter...

Av Gunnel Sörensen - 3 april 2012 19:37

    Ja nu har vi besökt Hornborgarsjön för första gången i år, Far och jag var där i  dag, kallt var det men tranorna var många tror de räknade till 26500 (nytt rekord) i går kväll.         Klicka på bilden för att se den större   H...

Av Gunnel Sörensen - 28 mars 2012 19:43

  Underbar värme och sol har fått blåsipporna att titta upp tidigt här i år.   Även Krokusen har visat sig i sin vårdräkt.     Med ett klick blir bilden stor !   Dom var så fina att jag inte kunde sluta att fotografera, men maten...

Av Gunnel Sörensen - 28 februari 2012 18:19

Var på Öland och gälsade på, passade på att öva på porträttfotografering!                                       Ja så blev dom !   Ha en skön senvinterdag          ...

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se