Naturen genom min kameralins

Direktlänk till inlägg 5 augusti 2010

Öland

Av Gunnel Sörensen - 5 augusti 2010 11:42


Det vackra Öland

OBS klicka på bilderna så ses dom i större format.


Vi åker till Öland för några dagars semester, hälsar på Mickes släkt, där vi även bor.

           

Det regnar, inte bara lite, det vräker fullkomligt ner, i smålandsskogarna (där vi för övrigt försöker hitta ett fik, det enda vi får syn på är stängt på grund av sjukdom, så kan det vara) är det allra värst. När vi kommer till bron har det lugnat sej lite.

Nåväl vi hoppas på bättre väder de närmaste dagarna.

Visst kom det, härligt väder att se ölands norra del i, sol o en del moln, med en behaglig sommarvärme.

   

Kameler



       

Med Micke som siceron och chaufför far vi längs Ölands västra kust mot norr, det första vi stöter på är öns kameler.  Visst är minen obetalbar, missade lite på skärpan här men söt är han.

  

Tror de gör ett försök att springa ikapp med bilen, kanske de brukar få godis av turister.


Kusten

 

Vi åker utmed en otroligt vacker kust, här finns en massa små sjöbodar, klapperstenarna är ljuvligt mjuka och färgen går från ockra till vitaste vitt.       

Här hittar vi också en vacker skurkvarn, mycket annorlunda buggd, men så fin.     


Stubbkvarnar                   Skur- slipkvarn troligen

                                       en ölänsk uppfinning.

  

Blå jungfrun, ön är synlig hela vägen upp, idag är det lite disigt men visst är den blå.

Vi vänder hemåt för att äta kroppkakor, mycket gott, men vi innlänningar föredrog lingon till, vilket inte våra värdat tyckte man skulle förstöra dom med. 

Efter maten tar vi en promenad, kvällen är skön o ljum, vi går neråt hamnen där en underbar solnedgång bjuder på sitt skådespel, här med Kallbadhuset som förgrund.  

Majan o Micke beundrar det vackra.   Solen hade en enorm haloring runt sej, man kan se en bit av den till höger om badhuset.

Trollskogen

Ja nu är vi på väg till Trollskogen, det är varmt så att gå i skogen blir skönt, vi tar en sväng förbi Böda stannar i båthamnen o tar en glass.

    

Färgglada båtar, glassätande mäniskor, bättre kan det inte bli.

Nu far vi vidare. Så här stora skogar trodde jag inte fanns här, vackert.

Men så kommer vi då till Trollskogen,    vi tar den långa svängen, lite drygt 4km, när vi kommer närmare havet börjar träden krympa ihop och bli krumma, mycket annorlunda.

  

Man kan förstå namnet på skogen då man ser det här.

Vi går ut till stranden där klapperstenarna lyser vita    här hittar vi det gamla vraket, härjat av vind o vatten är det nästan bar skelettet kvar, jag tar fram stativet o tar några exponeringar för att sedan göra en HDR-bild. Här är resultatet.

    

Tycker själv det blev rätt ok.

Så bär det av igen, mot trolleken. Vilket mäktigt gammalt träd, ca:8-900 år gammalt här kan finnas 1500 arter av insekter lavar mossor fåglar mm, inponerande.

Får några pekpinnar av Micke    så jag inte gör några dummheter.

 Maken kikar in i ett gammalt träd  så undrliga former de tar sej, ja jag menade inte maken nu, han är lika fin som vanligt.

Vi vandrar vidar med Majsan i spetsen  


Nu vänder vi och tillbaka, Vägen går förbi gamla gravhögar   som den här, en av de större. Vi går också förbi jaktmuren som fördes upp på 1500talet. sedan kommer vi ut till en strandäng,

   Här är tydligen fjärilarnas parningsplats, det finns massor av dom vackert orangegula Pärlemofjärilar, Man tappar nästan andan det är 1000tals av dom, så vackert.

Ja nu har vi gått rundan, en skön tur som avslutas med räkmacka på en liten restaurant vid havet.  

Ha det nu så gött till nästa gång...

 
 
Ingen bild

Majsan och Micke

6 augusti 2010 00:00

Snygga bilder blev det!!! Och kul hade vi! Bilden på vraket blev verkligen kanon i hdr! Och Micke ser så lycklig ut med sin pekpinne =) KRAMAR

 
skogsfrua på dal

skogsfrua på dal

8 augusti 2010 12:07

Öland bjuder verkligen på MOTIV! Blev det någon kamelritt? Räkmackan ser superduper god ut:-)
Vackra och roliga foton!

http://barasaras.bloggplatsen.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Gunnel Sörensen - 15 september 2013 14:33

Altanbygget Det hela började i våras, vi hade bestämt oss för att bygga en altan, den skulle vätta mot nordväst och solnedgången, så roligt det skulle bli. Men först måste vi fixa till överdelen på gaveln, dit vi räknade med att få svårt att nå se...

Av Gunnel Sörensen - 21 juli 2012 09:43

Ja, den här sommaren lär man komma ihåg som en av de regnigaste på väldigt längen. Men vi ska inte klaga, det finns de som har det värre, tänker på Småland och alla översvämningar. Nåväl, när vi åkte hem från Öland häromveckan dokumenter...

Av Gunnel Sörensen - 3 april 2012 19:37

    Ja nu har vi besökt Hornborgarsjön för första gången i år, Far och jag var där i  dag, kallt var det men tranorna var många tror de räknade till 26500 (nytt rekord) i går kväll.         Klicka på bilden för att se den större   H...

Av Gunnel Sörensen - 28 mars 2012 19:43

  Underbar värme och sol har fått blåsipporna att titta upp tidigt här i år.   Även Krokusen har visat sig i sin vårdräkt.     Med ett klick blir bilden stor !   Dom var så fina att jag inte kunde sluta att fotografera, men maten...

Av Gunnel Sörensen - 28 februari 2012 18:19

Var på Öland och gälsade på, passade på att öva på porträttfotografering!                                       Ja så blev dom !   Ha en skön senvinterdag          ...

Skapa flashcards